torstai 18. huhtikuuta 2013

#4 Kasperi Ojala



Junioriuransa Urjalassa pelannut Kasperi Ojala teki paluun Urjalaan viiden vuoden tauon jälkeen, kun hän oli yksi edustusjoukkueen tärkeimmistä lenkeistä matkalla Neloseen. 18 sarjamaalia iskenyt Kasperi olisi varmasti tehnyt enemmänkin maaleja, mutta pelitapamuutos siirsi miehen loppukaudesta kärjestä topparin tontille.

Kasperin peliura alkoi hyvinkin nuorena, kun hän kävi osallistumassa velipoikien, Henrin ja Ilarin, harjoituksiin. Omat harjoitukset Kasperi aloitti 5-vuotiaana ja siitä ura jatkui Urjalan juniorikoneistossa aina B-junioreihin asti. ”Urjalassa ei pitänyt enää tulla B-junnujoukkuetta, joten lähdettiin katsomaan paikkaa Valkeakoskelta. Kyllä sinne mukaan kyseltiin muitakin, mutta kaveria ei lopulta lähtenyt.”, hän muistelee tuota aikaa. Lopulta Urjalassa B-juniorijoukkue kasattiin vielä vuodeksi, mutta Kasperin jatko oli Valkeakosken Hakassa.

Hakan B- ja A-junioreissa Kasperi vietti neljä vuotta. ”Paluuta Urjalaan mietittiin jo A-junnujen puolella, mutta aina sieltä saatiin puhuttua jäämään Hakaan.”, hän kertoo.


”Koko ajan niin paskassa kunnossa.”


Kasperi ehti olemaan vuoden Hakan miehistössä Veikkausliigassa. Debyytti Veikkausliigassa oli ikimuistoinen. Vaihdosta kentälle tullut Kasperi otti 10 sekunnin jälkeen keltaisen kortin rikottuaan O’Brian Woodbinea. Lopulta saldoksi jäivät kuusi esiintymistä Veikkausliigassa vaihtopenkiltä, avauspaikkoja ei tullut. ”Ei olisi kyllä kuntokaan kestänyt aloittaa.”, Kasperi täsmentää.

Hakan junioriaikaan Kasperi tutustui Atte Lindbäckiin ja Janne Huttuseen, jotka liittyivät täksi kaudeksi Palloseuran edustusmiehistöön. ”Helkkarin mukavia kavereita on.”, hän tietää uusista miehistä kertoa.

Kasperin pelipaikat ovat uralla hieman kiertäneet. Ura alkoi hyökkääjänä, mutta Urjalassa paikka siirtyi myöhemmissä junioreissa keskikentälle. Hakassa taas pelipaikka nousi laitaan ja kärkeen, jossa hän pelasi myös palatessaan Urjalaan. Lopulta kuitenkin kesän edetessä UrPSin valmennusjohto halusi Kasperista tehot irti puolustajan roolissa, joten pelipaikka on vakiintumassa topparin paikalle.


”Koko ajan suu käy, niin hienoa voittaa sellainen joukkue.”


Kauden merkittävimmät voitot otettiin viime kaudella LeKin kustannuksella. Parhaiten mieleen oli Kasperilla juuri nämä pelit, kun viime kauden KylVe-kohtaamiset eivät säväyttäneet täysin. ”Sieltä huuteli valmennusjohto katsomoonkin takaisin.”, muistelee Kasperi ajoilta UrPSupporters-ryhmän mukana. Hakan ajoilta ikimuistoisimmaksi vastustajaksi nousi Ilves Tampereelta.

Lyhyen edustusuran huippuhetki osui tietenkin nousuun, mutta mieleen on jäänyt junioriajoilta Jani Hakalan vapaapotkumaali kaukaa. ”Se oli sellainen kusikaari sieltä. Mokke suunnilleen kaatui pois tieltä ja pallo pomppasi maalin kattoon.”, Kasperi kertoo.

Pikku Kasperin idolina oli brasilialainen Ronaldo. Siihen aikaan idolin rooliin riitti, että tekee maaleja ja on brassi. Myös serkkupoika ja UrPSin edustuksessa pelannut Jussi Kitinoja tulee Kasperilla mieleen lapsuuden idoleita muistellessa. Myöhemmin Kasperi arvosti Jari Litmasta, mutta hänen omaa pelaamistaan vastasi toinen maajoukkuekärki, Shefki Kuqi. Siinä vaiheessa, kun Kasperille tuli aiheelliseksi hankkia lisää kovuutta ja röyhkeyttä omaan pelaamiseen, nousi Shefki vielä suurempaan suosioon.

Lukijakysymys: Kenen haluaisit nähdä pukevan Palloseuran pelipaidan ylleen?
”Juho (Tolvanen) ehti jo sanoakin, mutta sama vastaus piti antaa. Eli Arttu Partanen.”, vastaa Kasperi myös.

Arttua toivotaan punamustiin siis toistamiseen näiden haastattelujen merkeissä. Kasperin rooli muuttui viime kaudella puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen välillä tarpeelliseksi katsomalla tavalla. Valmentajana toimiva Esko isä saattaa harjoituspeleissä kuunnella poikiaan peluutukseen liittyvissä asioissa. ”Henrin kanssa sitten enemmän tappelevat näistä.”, Kasperi kertoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti