sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kuuden kauppa – kausi loppusuoralla



Kautta on jäljellä neljä täyttä pelikierrosta Tampereen Nelosessa. Periaatteessa sarjataulukko on jakaantunut kuuden kärkeen, jota seuraa neljän joukkueen pudotustaistelu. Taulukon kaksi pohjimmaista lasken aika suosiolla putoajiksi, vaikka ParVilla vielä teoreettiset mahdollisuudet säilymiseen toistaiseksi onkin olemassa.

Tavallaan sarjataulukosta puuttuu tällä hetkellä keskikasti. NePa ja TP-49 periaatteessa muodostavat kaksin sellaisen, mutta molemmilla on vielä matemaattinen mahdollisuus nousta jopa lohkokakkoseksi, joten keskikasti ei tunnu luontevalta nimitykseltä. Viime peleissä kontannut KaVo ei ole kummankaan tavoitettavissa. VaKP saattaa tämän päivän voitolla pilata myös NePan teoreettiset mahdollisuudet, mutta ei välitetä siitä nyt isommin. Hyvän syyskauden pelannut NePa ansaitsee maininnan kärkiporukoiden kanssa.

Jäljellä olevista neljästä pelistä ainoastaan TP-49 ei pelaa kahta kotiottelua ja kahta vierasottelua. Toijalalaiset ovat kotipelinsä tuhlanneet siihen pisteeseen, että ainoastaan FC Teivo joutuu matkaamaan Toijalan urheilukentälle. Kaikki muut pelaavat vielä saman verran kotona ja vieraissa.

UrPSin loppuohjelma on mielenkiintoinen. Luvassa on hyviä kohtaamisia, joissa on paljon pelissä. Se ei välttämättä ole paperilla ihan yhtä kova kuin pahimpien kilpakumppanien, mutta on turha kuvitella, että pisteet tulisivat siitä huolimatta yhtään helpommalla.

FJK (k)
ParVi (v)
VaKP (k)
LeKi (v)

Nopeasti katsottuna tuossa voisi olla jopa 12 pisteen päätös kaudelle. Vaikeammat pelit tuossa on kotikentällä. Ne ovat sen verran hankalia, ettei niistä ole välttämättä odotettavissa täysiä pisteitä kummastakaan. Nousukuntoinen FJK saapuu pahaan aikaan Urjalaan, sillä forssalaiset ovat viimeisestä kuudesta pelistä hävinneet ainoastaan yhden ja neljä matsia on päättynyt heidän voittoonsa. Tasaisia ja vähämaalisia pelejä, sillä maalisuhde noissa kuudessa pelissä on keskiviikon vierasjoukkueelle 8-4.

VaKP sen sijaan ei ole ollut urjalalaisille helppo pala, ei kotona eikä vieraissa. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi Valkeakoskella kotijoukkueen hallittuun 5-1 voittoon. Nyt ei ole varaa päästää Miska Virkkiä neljästi maalintekoon. Onhan tässä kuitenkin ollut tiedossa, että tärkeiden sijoitusten joukossa VaKP on ollut pakkovoitto melkeinpä heinäkuusta asti.

Vieraspelit eivät ole mahdottomimmasta päästä. UrPS on kummassakin paikassa voittanut ennenkin. En nyt silti sano, että siinä on varmat kuusi pistettä vieraista, mutta hyvällä kokoonpanolla ja omalla pelaamisella pisteitä pitäisi irrota vähintään se 4-6.

UrPS on edelleen siinä tilanteessa, että teoreettiset mahdollisuudet ovat jopa lohkovoittoon. Laitetaan paino kuitenkin sanalle ”teoreettiset”.  Kakkospaikkaan sen sijaan ei vaadita niin paljoa ristiinpelaamista.

UrPSin ja KaVon välinen ero on yhdeksän pistettä. Jaossa on 12 pistettä. KaVo siis voi ottaa yhden tasapelin loppukauteen, mutta muuten vaaditaan aika totaalinen rimanalitus kangasalalaisilta. 0-1-3 loppuohjelma on epätodennäköisempi kuin UrPSin 4-0-0 päätös.

Lasketaan siis mieluummin mitä vaatisi kakkospaikkaan sijoittuminen. Paljon riippuu ensinnäkin sunnuntaisen VaKP – PP-70 -pelin lopputuloksesta.  Neljä viimeistä kierrosta menee VaKPin ja PP-70:n osalta seuraavasti:

VaKP                                               PP-70
LeKi (k)                                           TP-49 (k)
SW (k)                                             LeKi (v)
UrPS (v)                                         NePa (v)
Jags (k)                                           SW (k)

Pistetilanne ennen joukkueiden kohtaamista on VaKP 37, PP-70 35, UrPS 35. Lähtökohtaisesti Urjalassa toivotaan tietenkin tasuria. Silloin kumpikaan ei karkaisi mahdottoman pitkälle. Pahin skenaario on tietenkin VaKPin kotivoitto, jolloin ero UrPSiin olisi viisi pistettä.

VaKP kohtaa loppuohjelmassaan UrPSin lisäksi kolme putoamistaistelussa olevaa joukkuetta, joten pisteistä taistellaan joka kierroksella tosissaan. LeKi ja etenkin SW ovat alisuorittaneet viime aikoina, joten VaKP on kaiken kaikkiaan todennäköisin kakkonen.

PP-70 kohtaa putoamistaistelujoukkueiden lisäksi keskikastissa hyvää syksyä pelanneen NePan ja sarjataulukossa UrPSin alapuolella kurkkivan TP-49:n, joten ehkä lähtökohtaisesti heillä on kolmikon hankalin loppuohjelma. PP-70 helpottaisi omaa urakkaansa valtavasti voittamalla tänään Valkeakoskella.

Tässä vaiheessa vielä tarkka laskeminen menee liian vaikeaksi, joten säästetään se myöhemmäksi. Periaatteessa kuitenkin kärjen takana ainakin kolme joukkuetta taistelee edelleen kakkospaikasta. Tämän päivän voitolla VaKP taistelisi jopa lohkovoitosta.

Nelonen on ollut tällä kaudella tasainen ja mielenkiintoinen. FJK:n herääminen palautti putoamistaistelun kunnolla henkiin ja KaVon takana on jo pitkään ollut isompi ryhmä taistelemassa kakkospaikasta. Päätöskierroksille riittää vielä paljon bloggailtavaa ja pohdittavaa. Kierroskohtainen pohdinta jatkuu usein Twitterin puolelle. Pyritään kuitenkin pitämään aktiviteettitaso korkeana blogin puolella myös, koska kohta tämä on taas ohi yhden kesän osalta.

Lähtökohdat FJK-otteluun keskiviikolle eivät ole ihan parhaat mahdolliset. Poissaolijalista on pitkä kuin nälkävuosi. Lauri Helenius, Janne Huttunen, Atte Lindbäck, Markus Suominen, Tomi Koivula, Juho Kraft, Janne Ahtosaari, Arttu Reunanen, Mikko Nieminen ja uusimpana todennäköisesti myös Kasperi Ojala. Eikä tuossa varmaan ole edes kaikki. En pitäisi ollenkaan mahdottomana, että Pekka Porttikivi ja Eero Lepistö pelaisivat loppukauden edustuksen mukana, sillä loppukaudesta kahdessa jengissä pelaaminen ei enää onnistu. Alkuviikosta tehdään isoja päätöksiä kummankin joukkueen osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti